Ana içeriğe atla

DERNEK TAKİP : AİDAT AYARLARI

Dernek programımızda, aidat tanımlamaları grup bazında gerçekleşmektedir. Aidat tanımlamalarının etkin olarak çalışması için üyeleri mutlaka ilgili gruplara tanımlamalıyız.
Dernek Aidat İşlemleri;
Sol Menüdeki Dernek İşlemleri Menüsünün altındaki, Aidat ayarları seçeneğini tıkladığınızda, üye aidat ekleme sayfası açılır. Açılan sayfada soldaki şube seçimini öncelikle yapıyoruz, sonra grup seçimi seçenekleri geliyor, buradan grubumuzu da seçiyoruz. yıl seçimine geldiğimizde, aidat eklemek istediğimiz yılı seçiyoruz. Karşımıza 12 ay ve toplam seçenekleri olan bir tablo açılıyor. Bu tablodaki alanlar doluysa, daha önce bu gruba bu seçtiğimiz yıl için aidat tanımlaması yapmışız demektir.
Burada düzenleme yapabiliriz. bu yaptığımız düzenleme bu gruptaki tüm üyelerin borcunu alacağını etkileyecektir. Eğer Geçmiş döneme ait bir aidat dönemini düzenlerseniz, borcu olmayan üyelere borç oluşabilir yada aidat miktarını düşürürseniz borçlu kişilerin borcu azalır yada alacaklı duruma geçebilir. çok zorunda ve emin olmadıktan sonra düzenleme yapmamanızı öneririm.
Eğer şube grup ve yıl seçimi yaptığınızda gelen alan boş ise tanımlama yapmanız gerekir. Tanımlama yaparken isterseniz "Yıllık Toplam" alanına yıllık aidatı girebilirsiniz. Tüm ay alanlarına eşit olarak dağıtılacaktır, girdiğiniz değer. Dilerseniz ay ay değer girebilirsiniz, bu Şekilde farklı aylara farklı aidat tanımlamaları yapabilirsiniz.
Tanımladığınız aidat her ayın biri geldiğinde, ilgili gruptaki üyelerin hesaplarında görünecek, borç olarak eklenecektir.
Yani yıllık aidat 600 liraysa ve eşit olarak dağıtıldığın varsayarsak Ocak ayında üyenin aidat borcu 50 lira olacaktır. Şubat ayı geldiğinde aidat borcu 100 lira Mart Nisan Mayıs....Kasım ,Aralık Dediğimizde toplam aidat borcu 600 ₺ olacaktır.
FARKLI ÜYELERE FARKLI AİDAT TANIMLAMASI YAPABİLİR MİYİM ?
dernek aidat ayarları
Kasa girişi menüsün altında aidat tahsilatı seçeneğini seçiyoruz karşımıza solda üye ara yazan bir alan çıkıyor, sağdaysa boş olarak üye ödeme hareketleri yazan bir çerçeve çıkıyor.
Sistemde varsayılan olarak gelen üyeler grubuna aidat tanımlayabiliyorsunuz. İsterseniz Aidat ödeme seçeneği olan sınırsız sayıda grup tanımlayabilir, bu gruplara istediğiniz şekilde farklı aidatlar tanımlayabilirsiniz.
FARKLI AYLARA FARKLI AİDAT TANIMLAMASI YAPABİLİR MİYİM ?
dernek aidat ayarları
Kasa girişi menüsün altında aidat tahsilatı seçeneğini seçiyoruz karşımıza solda üye ara yazan bir alan çıkıyor, sağdaysa boş olarak üye ödeme hareketleri yazan bir çerçeve çıkıyor.
Üyelerinizin ödeme alışkanlıklarına göre dilerseniz her aya farklı aidat tanımlaması yapabilirsiniz. Yada sadece belirli aylarda aidat alabilirsiniz. Yani 12 ay için alan olan yerlere 0 (SIFIR) yazıp o aylarda ödeme almayıp sonraki aylarda ödeme alabilirsiniz. Sistem esnek bir tabanda oluşturulmuştur.
AİDATLARI DAHA SONRA DÜZENLEYEBİLİR MİYİM ?
dernek aidat ayarları
Kasa girişi menüsün altında aidat tahsilatı seçeneğini seçiyoruz karşımıza solda üye ara yazan bir alan çıkıyor, sağdaysa boş olarak üye ödeme hareketleri yazan bir çerçeve çıkıyor.
Daha öncede belirttiğimiz gibi sistemimiz esnek bir yapıda sizin isteklerinizi gerçekleştirebilmeniz için tanımlanmıştır. Dilerseniz geçmiş dönem aidatlarını değiştirebilirsiniz. Bununla birlikte yaptığınız değişiklikler üyelerin, cari durumlarını direkt etkilediği için ek borç yâda alacak çıkacak buda üyelerde hoşnutsuzluk yaratabilecektir. Bu bilgiler ışığında isterseniz değişiklik yapabilirsiniz. Dilerseniz sonra eski haline getirebilir hiç değişiklik yapmamış gibi devamda edebilirsiniz.
Kaynak : Dernek Programı

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

DERNEK TAKİP : ÜYE EKLEME SİLME DÜZENLEME VE AKTİF PASİF YAPMA.

Dernek programımızda , üye ekleme ,listeleme , düzenleme,silme , aktif ve pasif seçenekleri vardır. Şimdi bu işlemlere önemli noktaları dahilinde kısa değinelim. Dernek Üye Ekleme; Dernek takip sistemimiz de 3 tip üye ekleme seçeneği vardır bunlar daha önce değinmiştik.Belirli sabit bir üye tipiniz var ise derneğinize uygun olan üye tipi seçeneğini dernek ayarlarında işaratledikten sonra üye eklme işlemlerine başlayabilirsiniz. Öncelikle sol menu de Üyelik işlemleri ana başlığı altındaki , üyelik işlemleri seçeneğini tıklıyoruz. Karşımıza üye listesi ve üye işlemlerinin olduğu sayfa çıkıyor burada. Yukarıda ki "YENİ ÜYE EKLE" butonuna basıyoruz karşımıza bir sayfa açılıyor.Genel üye tipinde ilk olarak ŞUBE Seçimi menusu çıkacak karşımıza, birden fazla şubemiz varsa seçiyoruz yoksa zaten seçili gelir ve grup seçimini yaparız. Grup seçimi çok önemlidir, zira eklediğiniz kişi ile ilgili yapacağınız sonraki işlemleri bu grup belirleyecektir. Üye gruplarını daha önce anlatmı

dernek takip toplu aidat tahsilati

http://dernektakip.com Dernek Üyelerinden Toplu aidat ekleme kısmı videolu anlatım